FAQ

Frequently Asked Questions

Onze UV/LED lampen zijn uitvoerig getest en zijn daarom van de beste kwaliteit. Toch kan het ooit voorkomen dat een lamp door bijvoorbeeld een productiefout niet goed werkt. Daarom garanderen wij een garantie van 1 jaar na aankoop op de Laq d'Or UV/LED lamp. Als je problemen ondervindt met de lamp, neem dan contact met ons op via e-mail (info@laqdor.com) en beschrijf het probleem in detail. Voeg indien mogelijk foto's en/of video's van het probleem toe. Er wordt dan contact met je opgenomen om dit zo snel mogelijk op te lossen.

Ja! Met trots kunnen we zeggen dat onze gellak dierproefvrij is. Bovendien is het 15-Free: onze gellak is vrij van xyleen, ethyltosylamide, parabenen, aceton, formaldehyde, formaldehydehars, tolueen, dibutylftalaat, kamfer, trifenylfosfaat, styreen, bisfenol A, glycolether, nonylfenolethoxylaat en sulfaten.

Een belangrijk verschil is dat gellak langer blijft zitten dan gewone nagellak. Ook is het steviger en beschadigd het niet met krassen of stukjes die afbreken. Dit komt door de gel die aan deze nagellak is toegevoegd. Een ander verschil is dan ook dat je voor gellak een UV/LED lamp moet gebruiken. Met behulp van zo’n lamp wordt iedere laag gellak goed uitgehard waardoor het beter blijft zitten.

Gellak blijft tot wel 2 weken zitten, waar gewone nagellak vaak na 2-3 dagen al los begint te laten. Het bespaart je dus veel tijd en moeite door voor gelnagellak te kiezen. En uiteraard ziet het er meteen verzorgd uit!

Onze Laq d'Or gellak beschadigt de nagels niet bij correct gebruik. Er kan echter een probleem optreden wanneer er geen goede voorbereiding (te veel vijlen van het nageloppervlak) of een onjuiste verwijdering (de gel eraf plukken en trekken) wordt uitgevoerd. Zorg ervoor dat je onze pagina's over Hoe aan te brengenen Hoe te verwijderen op de website leest.

Nee, het is niet moeilijk om gellak op je nagels aan te brengen. Heb je weleens vaker je nagels gelakt met nagellak, dan zal er weinig veranderen. Mocht je moeite hebben om met één hand je andere hand te lakken of heb je geen vaste hand? Zorg er dan voor dat je arm goed ondersteunt wordt en je comfortabel zit. Let ook op dat je genoeg (dag)licht gebruikt, zodat je goed ziet wat je doet.

Tip: ‘Flash cure’ je gellak. Om te voorkomen dat de gellakkleur in de nagelriem uitloopt, hard elke nagel 10 seconden na het aanbrengen uit en ga verder met de volgende nagel. Na 4 nagels alle nagels 60 seconden laten uitharden. Zorg ervoor dat je de duimen altijd afzonderlijk uithardt en correct in de lamp plaatst. Let op: Dit kan alleen met de gellak kleuren, niet met de base en top coat.

Onze UV/LED-lamp is zeer gebruiksvriendelijk en gemaakt voor iedereen die thuis een professionele manicure op salonniveau wil. We kunnen ons echter voorstellen dat je bij het eerste gebruik van de lamp wel wat extra informatie kunt gebruiken. Hier zijn enkele handige tips:

  • Gellak is wat dikker dan normale nagellak. Daarom moet het in zeer dunne lagen worden aangebracht. Als je het te dik aanbrengt, zal de gellak niet goed uitharden. Bovendien kan het aanvoelen alsof het te warm wordt in de lamp. Als dit gebeurt, verwijder dan de gel en breng opnieuw een zeer dunne laag coat aan. Sidenote: het is oké als de lamp warm aanvoelt op je nagels, maar het mag niet aanvoelen alsof hij brandt.
  • Bij het eerste gebruik van de UV/LED lamp thuis is het aan te raden om je nagels een paar seconden langer uit te harden. Omdat eerste gebruikers soms de neiging hebben om een beetje een dikke laag te lakken, zullen de nagels beter drogen als je de lamp een paar seconden langer gebruikt.

In principe kunnen onze Laq d’Or lakkleuren gebruikt worden met soortgelijke lampen. Echter raden wij aan om gebruik te maken van onze UV/LED lamp voor het beste resultaat. Deze is getest op kwaliteit en daarom garanderen wij het beste resultaat van onze Laq d’Or nagelproducten in combinatie met onze bijbehorende UV/LED lamp.

Laq d'Or gellak blijft gemiddeld tot wel 2 weken zitten.

Allereerst is het van groot belang dat onze Laq d’Or gellak op de juiste manier wordt bewaard. Omdat onze gel nagellak uithardt in de UV/LED-lamp, is deze lichtgevoelig. Wees dus voorzichtig met natuurlijk (zon)licht: breng Laq d’ Or niet aan terwijl je buiten zit, plaats het product niet te lang bij een raam of in de buurt van een andere lichtbron. Zo voorkom je dat de gellak na verloop van tijd uithardt in het flesje.

Meer voorzorgsmaatregelen om de Laq d'Or gellak correct te gebruiken en te bewaren:

  • Laat de flesjes gellak niet te lang open staan. Tussen het aanbrengen van gellak op je nagels door, is het aan te raden het flesje te sluiten (of in ieder geval de dop losjes erop te plaatsen) om de hoeveelheid lucht en licht waaraan het wordt blootgesteld te verminderen.
  • Plaats een geopende fles niet te dicht bij de UV/LED-lamp, omdat dit de gel in het flesje kan aantasten.
  • Bewaar de Laq d’Or gellak in een la, kast of andere donkere en droge plaats.
  • Bewaar de gellak niet in de koelkast. Bewaar de flesjes altijd op kamertemperatuur.

Als je alle stappen en de do's en don'ts van het aanbrengen hebt doorlopen, en je nog steeds ervaart dat de gellak niet goed blijft zitten, kan dit komen door het feit dat er natuurlijke oliën in je nagels zitten. Het is volkomen normaal dat sommige mensen van nature vettere nagels hebben dan anderen. Daarom is het aan te raden om je nagels te ontvetten voordat je de Laq d’Or gellak aanbrengt. Vijl eerst voorzichtig het oppervlak van je nagels met de buffervijl en ontvet je nagels daarna grondig met een lint free pad met First Step Nail Prep. Vergeet de randjes bij de nagelriemen niet! En neem ook het uiteinde van je nagel goed mee. Zowel het stof van het vijlen als de natuurlijke olie wordt op deze manier van je nagels verwijderd voor zo goed mogelijke hechting.